Европейският орган по труда публикува видеоклипове с български субтитри в помощ на командированите шофьори и оператори

Европейският орган по труда (ЕОТ) разпространи видеоклипове със субтитри на български език и на останалите езици на ЕС с полезна информация за командированите шофьори и оператори в рамките на предоставяне на услуги в сектора на автомобилния транспорт. Целта на видеоклиповете е да предоставят по достъпен начин полезна информация за социалното законодателство на Европейския съюз и за правата и задълженията на работодателите и служителите в сектора. За повече информация може да проследите линковете.

От Европейския орган по труда са подготвили и видеоклипове, предназначени за портала „Вашата Европа“. Те имат за цел да визуализират как лесно да се намира информация в портала. Информацията се отнася за всички държави-членки и се актуализира постоянно. Има възможност да се избират субтитри и на други езици.

    Кратки видеоклипове, към които отново има субтитри на български език:

 Предоставените видеоматериалите са част от общоевропейската кампания „Пътят към справедлив транспорт“ с хаштаг #Road2FairTransport, която се координира от Европейския орган по труда. Главна инспекция по труда е партньор на кампанията. Повече информация за старта на кампанията е публикувана в сайта на ЕОТ https://www.ela.europa.eu/en/news/european-labour-authority-ela-launches-information-and-awareness-raising-campaign

На специален сайт ще се публикуват създадените за кампанията информационни материали  https://www.ela.europa.eu/bg/node/477

   Инспекцията по труда ще публикува информация, свързана с кампанията, във Фейсбук, в страницата „Права през всички сезони“.