Приветствие до служителите на ИА ГИТ от изпълнителния директор Румяна Михайлова • Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ • Република България Министерство на труда и социалната политика
  • a-
  • a 
  • a+
  • Размер на шрифта

Начало > Пресцентър

Kалендар

юни 2020
пн вт ср чт пт сб нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Приветствие до служителите на ИА ГИТ от изпълнителния директор Румяна Михайлова

02.11.18 | Пресцентър

ДО

КОЛЕКТИВА

НА ИА „ГЛАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА”

 

СКЪПИ КОЛЕГИ,

Благодаря Ви, че и през 2018 г. можем заедно да посрещнем нашия професионален празник – 03 ноември. Денят, в който през далечната 1907 г. е създаден първообразът на Инспекцията по труда. С някои от Вас сме преминали заедно през много предизвикателства, за да изпълним нашата мисия – да гарантираме прилагането на трудовото законодателство за всички български работници и служители.

Понякога се чувствате неудовлетворени от свършеното, защото законът не Ви е позволил да помогнете. Друг път Ви разочарова неразбирането и липсата на признание за положените усилия. Някои си тръгнаха от Инспекцията в стремеж да търсят друга реализация. Но знам, че са останали инспектори в душите си, вдъхновени от мисията да помагат на работещите, но и на работодателите в усилията им да пазят живота и здравето на най-ценната си инвестиция – хората.

Други останаха, въпреки съмненията доколко ефективна е нашата дейност, които постоянно чуваме около нас. Останаха, заради онова БЛАГОДАРЯ, което заглушава всички съмнения, осмисля и отсъствията от дома по празници, и стреса от срещата с човешката мъка, и сблъсъка с агресията. Благодаря Ви за силата да издържане и преминавате през предизвикателствата, за себеотдадеността да променяте - да променяте условията на труд в българските предприятия, да променяте човешки съдби.

Бъдете здрави, за да продължаваме заедно да изпълняваме нашата мисия – всеки български работник да се прибере у дома след работа. Защото вярвам, че в резултат на всяко установено и отстранено след нашата намеса нарушение условията на труд в българските предприятия са станали по-добри, а нерядко дори е спасен човешки живот. Искрено си пожелавам един ден в българските предприятия да има такива условия на труд, че нашата работа да бъде все по-малко работа. А Вие да чувате все по-често онова признателно БЛАГОДАРЯ!

Честит празник!


Инж. РУМЯНА МИХАЙЛОВА

Изпълнителен директор