Обществените инициативи по повод 115 години от създаването на Главна инспекция по труда продължават

Инспекторите по труда продължават да се включват в обществени инициативи по повод 115-годишнината от създаването на Главна инспекция по труда. Служителите на Дирекция „Инспекция по труда“ в гр. Пловдив закупиха детски храни и други необходими неща, които дариха на Фонд за подпомагане на украинци/бежанци в града.

Нови дръвчета, засадени от служители на Агенцията вече радват гражданите на Пазарджик и Монтана, а деца от социални институции в Бургас ще могат да украсяват за Коледа подарени от инспекторите по труда кипариси.

В новоизградения парк „Писковец” - гр. Пазарджик, компетентните органи разрешиха на работещите в регионалната Дирекция „Инспекция по труда“ да засадят 16 дръвчета. Броят им отговаря на броя на работещите в нея. Засаденият вид е Копривка. Изборът е съобразен с климата и другите дървесни видове, намиращи се в парка. Дървото е дълголетно, може да издържи до 1000 години, короната му е голяма, образуваща обширна сянка, поради което е предпочитан вид в различни паркове в града.

Три дръвчета, засадени в Монтана от служители от местната Дирекция „Инспекция по труда“, ще напомнят за годишнината на институцията.

Инспекторите по труда от Дирекцията в Бургас решиха да засадят иглолистни дървета – кипариси, в две социални институции на територията на областния град  - за деца, лишени от родителски грижи, и за деца с увреждания. Идеята е те да украсяват дръвчетата всяка година за Коледните празници. Децата бяха почерпени и с лакомства по повод годишнината на институцията.