ВРЪЧВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ПО ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА ЗА 2013 г. • Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ • Република България Министерство на труда и социалната политика
  • a-
  • a 
  • a+
  • Размер на шрифта

Начало > Пресцентър > Публикации

Kалендар

октомври 2019
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

ВРЪЧВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ПО ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА ЗА 2013 г.

20.12.13 | Публикации

На 20 декември 2013 г. в хотел „Империал” в Пловдив на официална церемония бяха връчени  Годишните национални награди по здраве и безопасност при работа.

На събитието присъстваха министърът и заместник-министрите на труда и социалната политика г-н Хасан Адемов, г-жа Светлана Дянкова и г-н Лазар Лазаров, изпълнителният директор на Главна инспекция по труда г-жа Румяна Михайлова, директорите на териториалните дирекции Инспекция по труда.

Инициативата традиционно беше подкрепена от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа” и „Бултекс 99” ЕООД – гр. Пловдив.

Както и в предходните три години, в конкурса за Национални награди по здраве и безопасност при работа през 2013 г. взеха участие предприятия от всички икономически дейности.

Кандидатите се съревноваваха, разпределени в три категории: малки, средни и големи предприятия, като всеки кандидат може да участва само в една от тези категории (в зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението).

Победителите във всяка от посочените по-горе три категории са:

Предприятие с до 50 наети лица”:

Първо място „Мултиимпекс”ЕООД – гр. Троян,  

Второ място „БИЛД-ГК” ЕООД – гр. Пловдив,

Трето място Професионална гимназия по механоелектротехника

„Ген. Иван Бъчваров” – гр. Севлиево

 

Предприятие с до 250 наети лица”:

Първо място „Девня цимент” АД – гр. Девня,

 Второ място „Вулкан цимент” АД – гр. Димитровград,

 Трето място „Биофарм инженеринг” АД – гр. Сливен,

 

Предприятие с над 250 наети лица”:

Първо място „Монтюпе” ЕООД – гр. Русе,

Второ място „Амилум България” ЕАД – гр. Разград,

Трето място „Рока България” АД – гр. Каспичан

Тази година за първи път беше връчена специална награда за цялостна и системна политика за осигуряване на безопасност и здраве при работа.

Наградата получи „Златна панега цимент” АД.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година, в съответствие с европейската политика за насърчаване осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, прилагането на превантивни подходи срещу допускането на трудов травматизъм и професионални заболявания.

Основната цел на инициативата е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в страната и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни.