Честит празник, скъпи колеги!

Днес за 113-и път нашата Инспекция по труда посреща своя рожден ден. А ние отбелязваме нашия професионален празник.

Всички ние имаме привилегията да работим в една от най-старите институции в България. Наред с честта да пишем историята й, ние имаме и нелеката задача да се грижим за нейния авторитет пред българското общество, като заставаме зад всеки работник и служител, нуждаещ се от защита на трудовите си права. Да бъдем зад всеки работодател, нуждаещ се от подкрепа в усилията си да прилага трудовото законодателство по най-ефективния начин !

Щастлива съм, че днес за пореден път имам повод да Ви благодаря за отговорността и себеотдаването, с които изпълнявате своя професионален дълг. Да Ви благодаря за писмата на благодарност за получената помощ, които продължават да пристигат в Инспекцията по труда. За писмата на благодарност от Вас, като служители, за възможностите, които Инспекцията по труда Ви е създала, за да се изградите като специалисти и личности.

 Днес, когато пандемията КОВИД-19 промени живота ни и преобърна приоритетите ни, повече от всякога заслужавате признание, защото продължихте да изпълнявате служебните си задължения на първа линия в борбата със заразата. Продължихте, въпреки притеснението, което, убедена съм, всеки от нас има за своето самосъхранение и защитеност. Въпреки страха за своите близки, Вие продължихте да помагате на другите, защото да бъдеш инспектор не е просто професия, не е просто работа, това е кауза в името на хората.

Бъдете горди с труда си! Не забравяйте, че хората имат нужда от Вас! Не забравяйте, че с всяко отстранено благодарение на Вас нарушение Вие може би сте спасили един човешки живот. Животът на един работник, който след работа се е прибрал у дома и е целунал детето си!

В днешния празничен ден, който посрещаме на фона на тежка здравна криза, от все сърце Ви желая да бъдете здрави. Да запазите ентусиазма и вярата си и в най-трудните моменти, че Вашият труд е безценен. Радвайте се  на много професионални успехи!

 

 

       ИНЖ. РУМЯНА МИХАЙЛОВА

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР