Българи с шанс да спечелят награди до 500 евро с ползите от декларирания труд

Конкурсът за работещи и работодатели се организира в рамките на Европейската кампания за деклариран труд

 

Български работещи и работодатели имат шанс да спечелят предметни награди до 500 евро, ако се включат в конкурса #EU4FairWork за споделяне на добри практики, доказващи ползите от работата на светло. Той се организира в рамките на Европейската кампания за деклариран труд. До 21 август 2020 г. желаещите да участват трябва да изпратят снимка или видео до 90 секунди, заедно с кратко описание за ползите от декларирания труд за тях и техните семейства (ако са работещи) или за тяхното предприятие (ако са работодатели). Работният език на конкурса е английски.

Снимките и видеата в категория „Работещи“ ще се популяризират във Фейсбук страницата на EURES https://www.facebook.com/EURESjobs/. Историите на работодателите за ползите за бизнеса от декларирания труд ще се популяризират главно през профила на Европейския орган по труда (ELA) в LinkedIn https://www.linkedin.com/company/european-labour-authority/ и по-рядко в профила му в Twitter https://mobile.twitter.com/EU_ELA/

Директен достъп до профилите в социалните мрежи на организацията е осигурен и през сайта ѝ https://www.ela.europa.eu/

„Имате ли някакви лични истории и опит в това да научите какви са Вашите права, което Ви е помогнало да започнете да декларирате труда си? Искате ли просто да помогнете в разпространението на посланието, че декларираният труд се отплаща? Ние искаме да Ви чуем, като ни разкажете какво означава за Вас декларираният труд и ползите от него за Вас“, е анонсът на конкурса за работещите.

Това, което трябва да направят те, е:

Снимка или видео с продължителност до 90 секунди, чрез които да споделят своя опит и/или ползи от декларирания труд.

Да включат по креативен начин посланието на кампанията: Earn, declare, Benefit ( (Изкарвай, декларирай, печели) и хаштага #EU4FairWork.

Задължително е да има анонс/заглавие, което да обяснява по креативен начин как тяхната снимка/видео представя ползите от декларирания труд.

Участниците в категория „Работещи“ трябва да качат своите снимки или видеа на адрес: https://www.wishpond.com/lp/2548406/

През септември 2020 г. трима победители ще могат да избират своята награда на стойност до 500 евро между VR очила; таблет по избор; фотоапарат с обектив по избор; преносим мини PC; едногодишен абонамент за LinkedIn Premium.

По какъв начин в последно време Вашият бизнес извлича полза от декларирания труд? Искате ли да разпространите посланието, че декларираният труд се отплаща и да насърчите останалите компании да 'играят честно'? Ако да, помогнете ни да повишим осведомеността относно ползите от декларирания труд. Искаме да Ви чуем!“, е анонсът към конкурса за работодатели.

Това, което работодателите трябва да направят, е:

  • Да изпратят снимка или видео с продължителност до 90 секунди, заедно с кратко описание на важността на декларирания труд за тяхната организация. Визуализацията може да включва и логото на компанията.
  • Да включат по креативен начин посланието на кампанията Fair work, Fair play (Честен труд – честна игра) и 'хаштага' на Кампанията #EU4FairWork по креативен начин.

Участниците в категория „Работодатели“ могат да качват своите видеа или снимки на адрес: https://dff46c7e.wishpondpages.com/eu4fairwork/

Тримата победители, които ще бъдат обявени през септември 2020 г., могат да избират една от следните награди, на стойност до 500 евро: специално изготвено корпоративно видео; ваучер за онлайн обучение на всякаква тема и в канал по избор – (LinkedIn Learning, Edx, Udemy, Coursera или други); организиране на фирмено парти; промоционални артикули, включващи логото на кампанията.

Като организатор на Европейската кампания за деклариран труд за България Инспекцията по труда кани българските участници да предоставят своите снимки или видеа за популяризиране и през Фейсбук страницата „Всички права запазени“. https://www.facebook.com/BG4FairWork/ и в YouTube канала на кампанията https://www.youtube.com/channel/UCkf_wf_5aQPuZgJBGJVBJFQ