#EU4FairWork

През периода март – юни България ще бъде част от европейската кампания „Европа за деклариран труд 2020“, която се организира от Европейската комисия и в частност Европейската платформа за справяне с недекларирания труд. С организирането на кампанията за България е натоварена Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Активно партньорство вече са заявили Националната агенция за приходите и Националният осигурителен институт – други институции с ангажимент за намиране на решение на проблема, както и всички национално представителни организации на работодателите и на работниците и служителите.

 

Според насоките кампанията следва да се води приоритетно в социалните мрежи. За целта във Фейсбук е създадена страница на кампанията „Всички права запазени“ https://www.facebook.com/BG4FairWork/. В серия публикации вие ще можете да научите повече за своите права, които ви гарантира работата на светло. Очакваме и вашите предложения за теми, които да бъдат дебатирани.

 

Създадена е и специална онлайн анкета https://docs.google.com, с попълването на която ще помогнете да се установи коя е основната мотивация на хората – и в ролята им на работодатели, и в ролята им на предлагащи труда си, да работят декларирано, съответно да предлагат недеклариран труд .

 

Създаден е и youtube канал, на който ще бъдат споделяни видеа с информация за ползите и вредите от недекларирания труд - https://www.youtube.com/channel