Новини

Дирекция „Инспекция по труда“ Пловдив извърши проверка по сигнал за високи температури в заведение за бързо хранене

Инспектори по труда от Дирекция „Инспекция по труда“ Пловдив започнаха проверка по сигнал на медия за високи температури в заведение за бързо хранене в града. Веднага след постъпването му те посетиха заведението на място.

За първите шест месеца на 2024 г. инспекторите по труда установиха 107 726 бр. нарушения

Бяха организирани информационни кампании за ученици, студенти, работодатели и социални партньори

Контролните органи на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) са извършили 24 358 броя проверки за първите шест месеца на годината в 21 662 бр. предприятия с 960 136 наети в тях. При проверките са установени 107 726 бр. нарушения на трудовото законодателство. Нарушенията, свързани с разпоредбите, регламентиращи осъществяване на трудовите правоотношения, са 49 468 бр. По осигуряването на здраве и безопасност при работа са установени 57 664 бр. нарушения.

Главната инспекция по труда получи награда за добра практика от Европейския орган по труда

ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) бе наградена за отличителна добра практика от Европейския орган по труда (ЕОТ) на официална церемония в град Брюксел, Кралство Белгия. Грамотата и плакетът, които Агенцията получи, са за проекта, изпълняван съвместно с консултативните центрове по трудово право Arbeit und Leben Berlin-Brandenburg (AuL), на тема: „Транснационално сътрудничество в подкрепа на български работници в строителния и други сектори“.

Главната инспекция по труда получи благодарствено писмо за участието ѝ във форум за регулиране на международното набиране на персонал

ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) получи благодарствено писмо за участието на неин представител във Втората глобална конференция за регулиране на международното набиране на персонал, която се прове

Инспекцията по труда в Габрово участва в информационно събитие за трудовите права на хората с увреждания

Инспектори по труда от Дирекция „Инспекция по труда“ със седалище Габрово изнесоха лекция за трудовите права на хората с увреждания в град Дряново. Организатор на събитието бе Националната потребителна кооперация на слепите в България.

Делегация от Малайзия бе на посещение в Главната инспекция по труда

Интегрираният контрол и броят на нормативните актове, които са в основата на дейността на българските инспектори по труда, впечатлиха представителите на Националния институт за здравословни и безопасни условия на труд от Малайзия.

Засиленото сътрудничество на ИА ГИТ с Френската инспекция по труда е намалило броя на случаите на експлоатирани българи

Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) получи похвала от работодател за активната си съвместна дейност с Инспекцията по труда на Франция, благодарение на която случаите на експлоатирани българи там намаляват. Признанието направи Цветан Филипов, собственик на фирма за подбор на персонал във Франция, по време на сутрешния блок на Евронюз – „Добро утро, Европа“. Той бе категоричен, че засиленият контрол от страна на Агенцията е довел до видими резултатите конкретно за Франция.