Пресцентър

За 14-и път бяха наградени най-добрите работодатели, осигуряващи здраве и безопасност при работа

„Инспекцията по труда е ключов партньор на работодателите в усилията им да прилагат в по-пълна степен трудовото законодателство, както и на работещите при защитата на трудовите им права“, каза министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова при откриването на церемонията по връчването на Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа. Те бяха раздадени за четиринайсети път на 29 февруари 2024 г. в конгресен център „Тракия“.

Над 180 души участваха в информационни форуми на Главната инспекция по труда за превенция на трудовите злополуки

Над 180 представители на социалните партньори и работодателите се включиха в информационни форуми на ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) за превенция на трудовите злополуки. Те се проведоха в периода 20 – 22 февруари 2024 г.

Главната инспекция по труда сключи Споразумение за сътрудничество с Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“

        Днес, 15.02.2024 г., изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда“ инж. Екатерина Асенова подписа Споразумение за сътрудничество и съвместна дейност с ректора на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. д-р инж. Ивайло Копрев.

Инспекторите по труда от град Видин проведоха среща с ученици от 12 клас от ПГТ „Михалаки Георгиев“

В началото на месец февруари 2024 г. служителите на Дирекция „Инспекция по труда“ със седалище Видин проведоха среща с учениците от 12 клас на Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ в областния град. Младежите бяха запознати с изискванията на трудовото законодателство при започване на работа.

Министър Шалапатова присъства на Националното съвещание на Главна инспекция по труда

В периода 06-07 февруари 2024 г. Главна инспекция по труда проведе Национално съвещание на ръководството и директорите на териториалните ѝ дирекции. В него взе участие министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова и ресорният заместник-министър Гинка Машова. Съвещанието бе възможност да се обсъдят текущите проблеми, да се покажат постигнатите резултати от контролната дейност за 2023 г. и да се обсъдят бъдещите цели за 2024 г.

Главната инспекция по труда сключи Споразумение за сътрудничество с Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“

        Днес, 05.02.2024 г., изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда“ инж. Екатерина Асенова подписа Споразумение за сътрудничество с ректора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ проф. д-р Даниела Тодорова.

Главната инспекция по труда се включва в общоевропейска кампания за превенция на трудовите злополуки

Главна инспекция по труда се включва в стартиралата през януари 2024 г. кампания, организирана от Комитета на старшите инспектори по труда: „Нито една трудова злополука“. В нея участват всички държави – членки на ЕС.