Пресцентър

Около половината проверки на Инспекцията по труда са с акцент върху недекларирания труд

Почти 17 000 бр. са проверките, които контролните органи на Инспекцията по труда са извършили през годината по специалната мярка от Плана за дейността на Агенцията, насочена към превенция на недекларирания труд.

Инспекциите по труда на България и Норвегия поеха ангажимент за бърза реакция в защита на българските работници

Инспекциите по труда на България и Норвегия поеха ангажимент за бързо сътрудничество в случаите на установени български работници в Норвегия, които са командировани или изпратени от български дружества и чиито права са нарушени. По време на проведената през миналата седмица традиционна годишна среща между двете инспекции по труда в гр.

Институции и социални партньори поздравиха служителите на Инспекцията по труда за техния празник

Пожелания за здраве и сили и висока оценка за работата си получиха служителите на Инспекцията по труда по повод празника на Агенцията от институции и социални партньори, освен от министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев и ресорния заместник-министър Лазар Лазаров. 

Честит празник, скъпи колеги!

Днес една от най-старите институции в България за 114-и път отбелязва своя рожден ден! Създадена с указ на княз Фердинанд, за да следи за „прилагането на законите, правилниците и наредбите по индустрията, търговията, занаятите и по протекцията на работниците“, към днешна дата функциите на Инспекцията по труда са  сериозно разширени.

И в условията на пандемия Главна инспекция по труда остана до работещите и до работодателите

114 години контролните органи на Агенцията гарантират прилагането на трудовото законодателство в България

На 03.11.2021 г., служителите на Инспекцията по труда - една от най-старите институции в България, отбелязват своя професионален празник! Създадена с Указ на княз Фердинанд на 3 ноември 1907 г.

Нарушенията по работното време са с най-голям дял от установените в сезонни обекти

Над една пета от работещите без трудови договори през годината са установени в ресторантьорството и хотелиерството

В периода юли – септември инспекторите по труда извършиха 1287 бр. проверки в обекти в морските курорти на територията на областите Бургас, Варна и Добрич.