115 години Инспекция по труда: „Бъдете горди с труда си, колеги!“

„Вие не само помагате, вие спасявате живот“, благодари на инспекторите по труда изпълнителният директор на Агенцията Екатерина Асенова

 

Днес, 03.11.2022 г., Инспекцията по труда навършва 115 години. В деня на нейния рожден ден и професионалния празник на инспекторите по труда изпълнителният директор на Агенцията Екатерина Асенова им благодари за това, че непрекъснато и денонощно са на разположение, за да бъдат в полза на хората.

„Малко са администрациите у нас, които могат да се похвалят с над век история. Една история, белязана от времена на политически и икономически кризи, на войни и промени, от които нашата Инспекция е излизала винаги по-ефективна и по-необходима, което е благодарение на вашия труд, колеги“, отбеляза Асенова в емоционално обръщение към служителите на Инспекцията и ги призова: „Бъдете горди с труда си, колеги! Защото вие не само помагате, вие спасявате живот!“

Обръщението на изпълнителния директор е част от видео клип, в който най-младият инспектор в Агенцията Спасимира Евстатиева, най-дългогодишният служител Пламен Събев и директорът с най-дълъг стаж Галина Градинарова също поздравиха колегите си за празника.

„Изборът ми да започна професионалния си път в Инспекцията бе продиктуван от примера, с който съм израснала. Покрай майка си, дългогодишен служител, разбрах, че професията инспектор по труда е призвание и кауза“, издава Спасимира и признава, че благодарение на подкрепата на колегите си вече по-спокойно посреща ежедневните предизвикателства, с които се сблъскват инспекторите.

„Скъпи колеги, благословени сме с работа, която ни дава шанс да помагаме на хората, а нерядко и да предотвратяваме тежки аварии и злополуки. Затова и посветих толкова години от живота си на каузата „Инспекция по труда“, отбелязва Пламен Събев, който започва кариерата си като инспектор на 22 октомври 1990 г., а днес е директор на дирекцията в Шумен.

Галина Градинарова, която е назначена за директор на дирекция „Инспекция по труда“ в Търговище през далечната 2000-на година благодари с вълнение на прекрасния екип от колеги, които среща по пътя си: „С които в годините създавахме, надграждахме. Колеги – професионалисти, ентусиасти, особено в първите години, когато се хармонизираше българското законодателство с европейското. Работили сме по цели нощи. И днес всеки от колегите е готов да се отзове, тогава, когато е необходимо“, убедена е Градинарова.

Още за каузата „Инспекция по труда“, на която са се посветили инспекторите по труда, може да разберете от поздравленията във видео клипа „115 години Инспекция по труда. 115 години заедно до вас“, който завършва с обещанието: „Оставаме до вас!“, публикуван в YouTube канала на Агенцията  https://youtu.be/FRFYGlWFhoE