Контакти

Главната инспекция по труда проведе в град Шумен поредния регионален форум за превенция на трудовия травматизъм

Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) проведе регионален форум за превенция на трудовия травматизъм в град Шумен. Той бе част от кампанията „Прибери се у дома! Там някой те очаква.“. Инициативата, която стартира през м.

Инспекцията по труда напомня, че 6 май не се компенсира с допълнителен почивен ден

Въпреки че през 2024 г. официалният празник 6 май – Гергьовден, съвпада с четвъртия почивен ден от великденските празници – понеделник, той не се компенсира с неприсъствен ден.

За обучение по безопасност на труда в училищата обеща да съдейства заместник областният управител на област Плевен

Заместник областният управител на област Плевен Николай Абрашев пое ангажимент за организиране на среща с Регионалното управление на образованието, за да се обсъди възможността темата за безопасността на труда да започне да се изучава още в училище. За решението си той беше мотивиран от проведената в гр.

Инспекцията по труда се включва в информационни сесии на Европейския орган по труда за сезонни работници

Експерти на ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) ще участват на 24 и 25 април 2024 г. в организирани от Европейския орган по труда (ЕОТ) информационни сесии в България, насочени към български сезонни работници в селското стопанство във Франция.

Главната инспекция по труда организира форум за превенция на трудовия травматизъм в град Ловеч

„Недекларираният труд лишава не само от трудови и осигурителни права, той е опасен за здравето“, каза инж. Екатерина Асенова, изпълнителен директор на ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ), по време регионалната работна среща за област Ловеч „Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква.“  Събитието се проведе в Дом „Преслав“ в града.

От Инспекцията по труда запознаха студенти от Транспортния университет с трудовите им права и задължения

Лекция за правата и задълженията на страните в едно трудово правоотношение изнесоха пред студенти от Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в град София Мая Спасова от Главна дирекция „Инспектиране на труда“ и Владимир Вутов от дирекция „Правно осигуряване на инспекционната дейност“ към ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ).

Инспекторите по труда установиха над 55 300 нарушения за първите три месеца на годината

Бързи проверки за наличие на трудов договор през 2024 г. са част от борбата със сивата икономика

Контролните органи на ИА „Главна инспекция по труда“ са извършили почти 11 970 бр. проверки в 11 300 предприятия с 579 280 работници и служители, заети в тях. Общият брой на констатираните нарушения на трудовото законодателство е 55 322.

Инспекцията по труда участва в кариерен форум на Техническия университет - София

Представителят на Дирекция „Човешки ресурси“ от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) Иван Илиев участва в 12-ото издание на изложението на работодатели „Стажове“, организирано от Техническия университет – София (ТУ – София).

Инспекцията по труда напомня правилата за безопасно започване на работа в чужбина

Търсенето на сезонна заетост в чужбина крие рискове от попадане в измамни схеми, поради което със стартирането на активното набиране на работна сила ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) традиционно напомня правата и задълженията на работниците и работодателите.