Инспекцията по труда е партньор на ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация

Организатор на кампанията е Националната комисия за борба с трафика на хора

И през 2021 г. Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" подкрепя кампанията за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, която се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора. Експерти на Агенцията участваха в кръглата маса „Предизвикателства при идентификацията, разследването и превенцията на трафика на хора с цел трудова експлоатация“, с която стартира кампанията.  

Тя цели да се повиши информираността на търсещите работа лица за техните права, как да разпознават сигналите за измами, както и към кого да се обърнат за консултация и помощ при нужда чрез организиране на серия събития на национално и регионално ниво и разпространение на прессъобщения с полезна информация, каквото вече е публикувано на интернет страницата на Комисията https://antitraffic.government.bg/bg/news/5569-startira-natsionalna-kam…

 

Инспекцията по труда също публикува информация https://www.gli.government.bg/bg/node/11419, свързана с правата и задълженията на търсещите и предлагащите работа по повод активизирането на сезонните дейности и набирането на работници за работодатели в чужбина.