Право на отговор по повод публикация във „Фрог Нюз“, съдържаща невярна информация, грубо уронваща престижа на Инспекцията по труда.

На 12.10.2022 г. в сайта на „Фрог Нюз“ е публикувана статия със заглавие „Плете ли някой корупционна кошница в социалното министерство? Знае ли за това министър Лазаров“, съдържаща доказуеми лъжи, чрез които са отправени необосновани обвинения в корупционни практики на изпълнителния директор на ИА „Главна инспекция по труда“ Екатерина Асенова.

Професионалните стандарти в журналистиката, както и Етичният кодекс на българските медии, изискват да бъде направена проверка на поднесената информация от достатъчно достоверни източници,  от една страна, а от друга - да бъде потърсено мнението на засегнатите страни. В случая нито едно от двете не е направено от медията. Предвид това и с цел да защити своя авторитет и най-вече авторитета на институцията, която представлява, както и на работещите в нея, Екатерина Асенова поиска да ѝ бъде предоставено право на отговор, който публикуваме на сайта на Агенцията. Същият е изпратен до редакцията.

Файлови документи
Прикачен файл Размер
Фрог нюз-право на отговор.pdf 894.56 KB